Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber'e konuk olarak altın fiyatlarını değerlendirdi.

Memiş, altındaki bu dalgalanmaların yıl sonuna kadar sürebileceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda döviz kurlarında ve emtia fiyatlarında sert dalgalanmaların olduğunu dile getiren Memiş, “Özellikle bu sert dalgalanmaların nedeninin döviz kurlarındaki Fed etkisi olduğu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Fed Başkanı ve Fed üyeleri ciddi açıklamalar yapmaya devam ediyor.” dedi.

Borsa güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör endeksi ne? Borsa güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör endeksi ne?

İslam Memiş, altın yükselecek mi düşecek mi sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Belirsizlik ve risklerin arttığı dönemlerde de altının Ons fiyatı 1615 ila 1660 dolar arasında dalgalanıyor. İster istemez gram altında gün bazında günlük 20-30 lira gibi bir dalgalanmayla karşı karşıya kalıyoruz. Yıl sonuna kadar bu dalgalanmalar devam edebilir. Özellikle yatırımcılar ekran fiyatlarıyla serbest piyasalar arasındaki kur farkına mutlaka dikkat etmeli. Ekran fiyatıyla serbest piyasalarda Gram Altın/TL fiyatında 25-30 lira gibi bir fark var. Özellikle talepten oluşan bir farkı ifade etmek isterim. Yıl sonuna kadar bütün merkez bankalarının politikalarında değişiklikler olabilir. Çünkü jeopolitik risklerde artmaya devam ediyor. Bu da faiz artırımlarında çeşitli indirim veya artırımlara neden olacaktır.” 

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını ifade eden Memiş, 950 - 1000 lira aralığında olan gram altın fiyatının vatandaşlara alım fırsatı sunmaya devam ettiğini ifade etti.