Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haziran ayının bekleme ayı olduğunu belirterek altın için kritik günü işaret etti. 

Memiş, dolar ve altın fiyatlarında beklenmedil bir şekilde düşüş yaşanacağına söyledi. Ardından Haziran ayını 'Bekleme ayı' olarak nitelendirdi. Yatırımcıların korku ve panik halinde hareket etmemesi gerektiğine değinen Memiş, dolar ve altın fiyatlarının düşeceği seviyeleri açıkladı. 

TÜİK, şubat ayı dış ticaret endekslerini açıkladı! TÜİK, şubat ayı dış ticaret endekslerini açıkladı!

HAZİRAN AYINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

"Mayıs ayını geride bıraktık. Haziran itibarıyla piyasaları neler bekliyor, yatırımcılar neler yapabilir? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. Mayıs ayı boyunca hem döviz kurlarında hem emtia fiyatlarında yukarı yönlü ralliler gördük, kripto para piyasasında sert düşüşler gördük.”

“HAZİRAN AYI BEKLEME AYI”

“Nisan ayında ihtiyacını karşılayan yatırımcılarla mayıs, haziran ve temmuz ayını bekleme olarak belirlemiştik. Kısa vadeli geri çekilme TL'de kalanlara alım fırsatı sunduğu gibi temmuzda beklediğimiz pik seviye vardı, bu seviyeye kadar da yatırımcıların dikkatli olması gerektiği konusunda yol haritamız vardı.”

GRAM ALTINDA KIRMIZI ÇİZGİMİZİ BELİRLEDİK”

“Gram altında 980 lira kırmızı çizgi, gram gümüşte 12 lira kırmızı çizgi, dolar TL kurunda 16.40 kırmızı çizgi olarak belirlendi. Nisan ayında 14.70 - 14.90 aralığında kırmızı çizgi vardı, baskılanmıştı. Bu baskılanma yukarı yönlü atak gerçekleştirdi. Gram altında yukarı yönlü ataklar gördük.”