Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş'in Youtube kanalından yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek yaptığı açıklamaları şöyle: 

"BDDK'nın, Merkez Bankası'nın kararlarıyla birlikte TL tarafı destekleniyor. Son olarak dün mesai bittikten sonra BDDK bir karar açıkladı, şirketlere, eğer döviz varlıklarınız 15 milyon TL üzerine tekabül ediyorsa, artık kredi kullanamayacaksınız. Kasanızda döviz var, bozdurarak TL ihtiyacınızı giderebilirsiniz dedi.

24 Haziran ons altın fiyatları, çeyrek altın fiyatları ne kadar? gram altın  fiyatları ne kadar?

Kasamda döviz var, bir de TL kredisi çekeyim, hem kurdan kazanayım, hem de TL borçlanması ile malı götüreyim düşüncesi vardı. BDDK, senin sermayen var, TL ihtiyacın varsa dövizi satıp ihtiyacını göreceksin diye bir karar çıkardı. Çok da isabetli bir karardı. Geçen yıl da döviz kuru 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmuyordu, teminat gösterip kredi kullanıyordu. 

Dün 17.30 seviyesindeki dolar kuru 16.49'a kadar geriledi, şu an ekranlarda 16.88 civarında. Euro 17.39'a kadar geriledi, şu an 17.82 seviyesinde. Euro Dolar paritesi düşük kalmaya devam ediyor. Gram altın 1020'den 990'a geriledi. Ons fiyatı 1820 dolar seviyesinde. Gümüşün gram fiyatı 11.49 seviyesinde. Gümüş ons 21.14 dolar seviyesinde. Dün 20.62'ye kadar gerilemişti. Artık gümüş dolar bazında dip fiyatlamada gezinmeye devam ediyor.

Brent petrolün varili 112 dolar seviyesinde. Dolar kurunun düşmesi, petrol fiyatının düşük kalıyor olması pompa fiyatlarının önümüzdeki günlerden itibaren gerileyeceğine işaret ediyor.Kripto paralarda kısa vade için toparlanma isteğinin devam edeceğini söyleyebilirim.

Amazon'a ceza yağdı! Amazon'a ceza yağdı!

Son dakika... Altın fiyatları faiz kıskacında - Haberler

TL'ye döndüğümüzde dolar TL 17.22 seviyesindeydi, gram altın 1022 seviyesindeydi. Günün birinde 16.75'ten doları yerine koyacağız, 950-1000'den gram altınımızı yerine koyacağız, 11.40 lira seviyesinden de gümüşümüzü yerine koyacağız diye sözüm vardı. Mahçup olmadık.

Fiziki varlıkları olanlar vardı. Ben sözümü tutum, şu anda dövizciler ve kuyumcular açık, fiziki tarafta alım yapmak isteyenler alabilir. Pazartesi sabah erken saatlerde, daha geniş kapsamlı teknik seviyeleri yorumlayacağım. Yol haritamızda değişiklik yok."