IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz

İslam Memiş dolar ve altını yerine geçecek yatırımı açıkladı. Memiş, konuşmasında gümüşe dikkat çekti.  Ardından gümüşün yatırımcısını zengin edeceğini ve hangi ülkelerin gümüş stokunu yaptığını açıkladı.

ARTIK DÜĞÜNLERDE 20,10,5 GRAMLIK GÜMÜŞLER TAKILACAK

Gümüş sikkelerin çok yakında hayatımızda olacağını söyleyen İslam Memiş, “Gümüş sikkeler 20, 10 ve 5 gram olarak basıldı. Tıpkı çeyrek altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılacak. 20 gramlık gümüş sikke 240 lira, 10 gram 120 lira, 5 gramı ise 60 lira. Artık düğün ve damadın yakasında bu gümüş sikkeler görülürse kimse şaşırmasın” dedi.

Memiş, “Gümüş yatırımcısı sabrederse bu sabrının karşılığını alabilir” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan 2 yıl önce gümüşün fiyatı 2,5 liraydı. Bugün 12 liraya yakın bir seviyede. Bir yıldır merkez bankalarının politikalarından dolayı gümüş baskılanıyor. Yükselişi altına kıyasla daha hızlı oluyor. Sabrı seven bir emtia. Uzun vadede yatırımcı olmak gerekiyor” dedi

İslam Memiş altın ve doların yerini alacak yatırımı açıkladı: Yatırımcısı hızla artıyor, Türkiye’de tonlarca var

TÜRKİYE’DE TONLARCA GÜMÜŞ EKONOMİYE KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR

Gümüşün bilişim ve tıp sektöründe kullanılan bir maden olduğuna dikkat çeken Memiş, dünyada Çin gibi büyük ülkelerin ve özellikle doların sahiplerinin gümüş topladığını söyledi. “Gümüş doların karşısında ucuz” diyen Memiş, “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, para etmez deyip çöpe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var” ifadelerini kullandı.