Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları değerlendirdi. 

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

"Piyasalar 75 baz puan artışlık faiz artırımını fiyatladı. 100 baz puan beklentisi de var. Dolar endeksi 106.83 seviyesinde yatay ve sakin bekleyişini sürdürüyor. FED Başkanı Powell'ın açıklamalarından sonra bir kırılma olacak mı göreceğiz. Yukarı yönlü bir kırılma olmaması 75 paz puanı sakin olarak karşıladığını gösteriyor. 100 baz puan gelirse yukarıya doğru hareketlenme olur. Endişeli bir piyasa bizi bekliyor olabilir."

"2 hafta önce resesyon fiyatlanmıştı, bu hafta ise FED ön planda kaldı. Tamamen fiyatlandığını düşünmüyorum. Eylül ayı itibariyle fiyatlayacaktır.

1.si FED'in faiz kararından sonra ters köşe olmamak lazım. Sürpriz bir karar açıklanmazsa emtia ve kripto paralarda beklenen hareketler gerçekleşmeyebilir. Tam aksine dolarda gevşeme kripto ve emtialarda artma olabilir. Bu yüzden bugünkü açıklamaya göre kısa vadeli panikle pozisyon almamak gerekir. Yarınki büyüme rakamları verisini de görmek lazım. Yatırımcılarda ters köşe olma ihtimali bu akşamki karardan sonra yüksek. Temkinli olup açıklamaları gördükten sonra pozisyon almalarını söyleyebilirim."

"Dolar 17-18 arasında dolarda devam bekliyorum. Ağustos'ta geriye doğru bir hareket bekliyorum. Müdahale yine gelebilir ama yılın son çeyreği ayrı bir süreç onu sonra yorumlarız. Yıl sonu için 20-21 lira gibi bir öngörüm var. Şu anki 17-18 liranın uygun bir yatırım seviyesi olduğunu düşünmüyorum. Doların bir yatırım aracı olduğunu da düşünmüyorum. Parite dip seviyelerde olduğu için dolardan daha fazla kazandıran yabancı para birimleri olacağını düşünüyorum."

"Gümüş yine altın gibi manipüle edilmiş baskılanmış değerli bir emtia. Bu kadar yüksek enflasyonun karşısında altın ve gümüşün baskılanması mantıkla açıklanamaz. Ancak merkez bankaları enflasyonla mücadele için baskılıyor. Ons gümüş ve dolar kurundaki seviyelere bakınca yılın son çeyreğinde gram gümüşün de hızlı yükselişlerine neden olacaktır. Yıl sonuna kadar gümüşün ons fiyatında 10 dolarlık bir atak bekliyorum. Yani gümüşün ons fiyatı, gram altını kurtaracak. Gümüşün ons fiyatı, altına kıyasla rasyodan kaynaklı pozitif ayrıştığını gözlemliyoruz. Ne kadar çok baskılanmış enstrüman varsa patlaması çok hızlı oluyor. Sabır isteyen bir emtia süreç ama sonuca baktığımızda herkes sepetimde mutlaka gümüş olsun diyecektir. Yukarı yönlü hareketler hem ons hem gram bazında yıl sonunda görülecektir."

BUGÜN ALTIN NE KADAR?

Gram altın ne kadar, kaç TL? Çeyrek altın kaç lira oldu? Altın fiyatları 29 Temmuz 2022

Haftanın bitiminin ardından altının gram fiyatı bin liranın üzerine çıktı.  30 Temmuz Cumartesi günü ons altın ve döviz kurlarındaki hareketlilikten etkinen altın vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Peki, bugün çeyrek altın ne kadar, gram altın kaç TL? İşte altın piyasasında son durumda ve güncel altın fiyatları...

?GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 1.016,77

Gram altın satış: 1.017,60

?ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.657,00

Çeyrek altın satış: 1.679,00

?YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 3.303,00

Yarım altın satış: 3.359,00

?TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 6.607,00

Tam altın satış: 6.695,00

?CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 6.711,00

Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi

Cumhuriyet altını satış: 6.812,00

?ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 6.779,00

Ata altın satış: 6.871,00