Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ardından piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber'de yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Ekim ayı için hazırlık yapılması uyarısı yapan İslam Memiş, yeni ay için kritik durumların beklediğini ifade etti. Ekim ayına kısa bir süre kaldığını hatırlatan Memiş, "Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var" diye konuştu.

''DOLARDAN UZAK DURUN'' UYARISI

Memiş, dolar endeksinde 20 yılın zirvesinin yakalandığı belirterek "Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. Piyasalar, öncesinden bunu fiyatlamamıştı, şimdi fiyatlamaya başladı. Bu da dolar kurunu artıracak. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum" dedi.

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak!

BRENT PETROL YORUMU

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı da değerlendiren İslam Memiş, "Kontrollü bir süreç var. Bu iş tansiyonunu artırarak devam edecek. Ne olacak? Piyasalarda gerginlik ve petrol fiyatlarını 100 doların üstünde göreceğiz. Yılı gerginlikle tamamlayacağız. Dünya iyi bir yere gitmiyor" ifadelerini kullandı.

1 EKİM KRİTİK TARİH

“Tatil bitti” diyen Memiş, 1 Ekim tarihi itibari ile hem dünyadaki para piyasalarının hem de uluslararası gelişmelerin bambaşka bir noktaya gideceğini söyledi. İngiltere’de, Ortadoğu’da, Kafkaslar’da ve Avrupa’da jeopolitik risklerin artacağını söyleyen Memiş, 

"Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL'yi altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM'de TL'de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir. Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak." açıklamasında bulundu.