İsrail ,iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeye başlamasıyla Türkiye'deki ekonomi ve ticaret ofisini yeniden açacağını söyledi.

İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai yaptığı açıklamada,

"Ekonomik ataşenin yeniden açılması, İsrail'in Türkiye ile ekonomik bağları derinleştirme taahhüdünü yansıtıyor. On yıldan fazla bir süre sonra, yakında ülkeler arasında ortak bir ekonomik konferansı teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Bölüm Başkanı Ohad Cohen, Türkiye'nin İsrail'in dış ticareti için "önemli bir ekonomi" olduğunu söyledi.

İranlı rapçi Salehi, Mahsa Amini protestosunda tutuklanmıştı: Karar belli oldu İranlı rapçi Salehi, Mahsa Amini protestosunda tutuklanmıştı: Karar belli oldu

"Bugün Türkiye'ye yapılan ihracat yoğunlaşmış durumda ve genişleme için büyük bir potansiyel var. İşbirliğinin doğasında var olan potansiyel, iki ülkenin yararınadır." ifadelerini kullandı.

Cohen, ekonomi ofisinin yeniden açılmasının Türkiye pazarına ihracat yapan yaklaşık 1540 İsrailli şirkete fayda sağlayacağını da ekledi.

Tel Aviv ve Ankara, İsrail güçlerinin Filistin topraklarında yıllarca süren İsrail ablukasını kıran Filistinlilere insani yardım taşıyan Gazze'ye bağlı bir filoya baskın düzenlemesinin ardından bozulan ilişkilerini iyileştirmek için adımlar atmaya başladı. Olay, dokuz Türk aktivistin ölümüyle sonuçlandı.

İsrail rakamlarına göre Türkiye, İsrail ekonomisi için dördüncü en önemli ticaret ortağıdır.

İsrail ve Türkiye 1997 yılında serbest ticaret anlaşması imzaladı.

Bu haberde kaynak ANews'tir.