Geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması kararını veto ederek bu kararı onaylamamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin mayıs ayı 3'üncü toplantısı'nda bugün bu karar yeniden gündeme geldi. Saraçhane'de 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığı'nda gerçekleşen bu toplantıda öğrenci ulaşım zammı konusu tekrar konuşuldu.

Öğrencilerin ulaşım zammı geri çekildi

Ak Parti ve MHP'nin ısrarları ile beraber öürencilerin ulaşım zammından muaf olması kararı Meclis'te kabul edildi. İmamoğlu da bu kararı onayladı. Karar en kısa zamanda yürürlüğe girecek.

Öğrenci abonmanlığı geçtiğimiz aylarda yapılan zam ile 78 TL'den 109 TL'ye yükselmişti. Zammın geri çekilmesinin ardından öğrenci abonmanı tekrar 78 TL'ye düştü.

İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava: Marka 'çalıntı' iddiası İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava: Marka 'çalıntı' iddiası

"Başarıya motive olmasına katkı sunacağımızı söylemiştik"

Toplantıya katılım sağlamış olan Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Geçtiğimiz ayda AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi arkadaşlarımızın teklifiyle UKOME tarafından alınan karar çerçevesinde toplu taşıma biletlerine yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilerimizin biletlerinde uygulanmaması ve buradan ortaya çıkacak olan ücretin İBB tarafından sübvanse edilmesiyle ilgili ortak bir teklif vermiş ve bunu da meclisimiz kararlaştırmıştı. Meclisimizin kararlaştırmış olduğu bu karar İBB Belediye Başkanı tarafından veto edilmiştir. Biz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri olarak yani Cumhur İttifakı olarak eğer İBB Başkanı bu kararı veto ederse ısrar karar olarak bu kararı yeniden geçireceğiz ve İstanbul'daki öğrencilerimizin okullarına giderken bu biletlerinin yüzde 40 zam uygulanmadan okullarına gitmesini, onların derslerine, başarıya motive olmasına katkı sunacağımızı söylemiştik. Bugün Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak öğrencilerimize yapılan yüzde 40'lık zammın uygulanmaması bunun Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmesi kararını ısrar kararı geçirdik, öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

"Halkçıydınız ya, sosyal demokratsınız ya"

Mehmet Tevfik Göksu "Toplu taşıma yapılabilse de ücretsiz olsa diye seçimde bol bol konuştunuz ya, bunu gerçekten uygulayın" çıkışında bulunarak şöyle devam etti: 

"Halkçıydınız ya, sosyal demokratsınız ya. Böyle zamanda devrede olmayacaksınız da nerede devrede olacaksınız. O toplu taşımanın kurumu İETT'yi de herhangi bir sıkıntıya sokmamak için reklama harcadığınız o büyük paraları bir kenara ayırın. Bütün öğrencilerin bu yüzde 40 zammını biz sübvanse etsek İBB'ye maliyeti yaklaşık 463 - 500 milyon. Bu rakam İBB için büyük bir rakam değil. İstediğimiz şey, söylediğimiz şey şu. İstanbullu çocuklardan 500 milyonu çok görmeyin. Bu çocukların biletlerini sübvanse ederseniz onlar hayata hazırlanırlar. Bu şehrin, bu ülkenin geleceğine katkı üretmek üzere emek ortaya koyarlar."