Kırklareli'nde tarihi binada yangın! Ekipler müdahale etti Kırklareli'nde tarihi binada yangın! Ekipler müdahale etti

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç resmi haber ajansı TT'ye konuştu. Andersson, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile güzel ve olumlu bir görüşme yaptım. Yakın gelecekte İsveç ve Finlandiya Türkiye ile ikili ve üçlü görüşmelere devam edecek fakat müzakereler biraz süre alacak."

"Müzakereler biraz zaman alacak"

Ülkesinin NATO üyeliği hakkında Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini ve müzakerelerin biraz süre alacağını belirten Andersson Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği konusundaki yaklaşımını değerlendirdi. Bunun dışında da  PKK'yı terör listesine alan ilk ülkelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.

" Türkiye'nin kaygılarını paylaşan somut adımlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşerek gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Andersson ile görüşmesinde, İsveç'in PKK ve örgütün Suriye ile Irak'taki uzantıları bakımından Türkiye'nin kaygılarını paylaşan somut adımlar atmasını beklediklerini dile getirmişti.