Meral Akşener, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Adana’ya geldi.

Akşener’in ilk durağı Kozan ilçesi oldu. Burada yurttaşlarla bir araya gelen Akşener, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi, ardından kendisini görmek için orada bulunan kalabalığa seslendi.

Akşener, şunları söyledi:

“ŞİMDİ ŞİMDİ GERÇEK DERTLER KONUŞULUYOR”

*2020 20 Ocak’ta başladığımız il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf yaptığımız gezinin bir ayağı olarak Kozan’dayız. Bu güzel kalabalık için sizlere teşekkür ediyorum. Bunun bir vebali var.

*Bu vebal için de haklarınızı bana helal edin. Cenab-ı Hak, yalan söyleyenlerden eylemesin. Hak yiyenlerden eylemesin; hırsızlık yapanlardan hiç eylemesin.

*Bugün burada, esnaflarımızla; dükkanların içindeki insanlarımızın dertleri ile hemhal olmak için buradayız. Çok uzun zamandır… Şimdi şimdi gerçek dertler konuşuluyor. İki buçuk yıldır bunun için mücadele ediyoruz. Halbuki, ne konuşuluyordu? Sen nerede doğdun; kaşın burada, gözün niye burada? Gözünün üstünde kaşın var, niye öyle? Arkadaş, Allah öyle yaratmış sana ne?

*Ama bunlar üzerinden tartışa tartışa, çırak çıktınız. Çok uzun bir zamandır; esnafın derdinden, tüketicinin derdinden, gencin derdinden, emeklinin derdinden, kadının derdinden, atanamayan öğretmenin derdinden konuşmak yerine, sen şucusun, sen bucusun diyerek yapılan siyasete hayır demek için başlattığımız bu gezilerde öyle bir şey oldu ki…

“ŞİMDİ YENİDEN VELİNİMET OLDUNUZ”

*Çok uzun bir zamandır, seçmen velinimet olmaktan çıkmıştı. Şimdi yeniden velinimet oldunuz.

*Ben başta olmak üzere herkesi buraya getirip, karşısında resm-i tazim durdurun. Çünkü patron sizsiniz. Sizi birbirinizle kavga ettirip oy almak çok kolay iş. Ama derdine çare bulmak üzere çalışıp, o derdin çözümünü oluşturup, o çözüm üzerinden siyasi partiler, sizin için rekabet ederse; işte acı meseleler, acı meselelere tatlı çözümler üretmek zorunda kalınır.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

*Bugüne kadar size gelmeyen muhteremlerin rahatını bozmak üzere yola çıktım. Rahatları bozuldu. 3600 dediler, yapmadılar. Söyleye söyleye kenarından düzelttiler, o da eksik oldu. İnşallah, biz gelince biz yapacağız. EYT dediler, senelerdir…

*Şimdi mecbur kaldılar, konuş konuşa mecbur kaldılar. Ocak ayında EYT‘yi çözüyorlar. Allah’ımıza bin şükür işte seçmenin velinimet olmasının sonuçları. Onlar çözemez. Çok az kaldı. Altı ay, yedi ay, sekiz ay… Neyse… Sonunda inşallah biz çözeceğiz.