Primleri dolmasına rağmen emekli olamayan vatandaşlar geçtiğimiz pazar günü Maltepe Miting Alanı'nda toplandı. Binlerce vatandaş haklı davalarını duyurmak için sloganlar attı. 

Mitinge birçok alandan vatandaş katılım gösterdi. Vatandaşların yanı sıra siyasi partilerden de birçok temsilci katıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, EYT'lilerin Maltepe Mitingine katılım gösterdi. Usta miting alanından İşçi Haber mikrofonuna konuştu. Usta miting için "Gayet güzel, çok canlı miting. EYT'lilerin zaten özelliği budur. Birlik beraberlik içerisinde hareket etmeyi becerebiliyorlar. " ifadelerini kullandı.

Sözlerine "Bu 23 yıldır süren bir hak arayışı. Biz de her aşamasında destek verdik. En son geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanımız çözüm planımızı açıkladı. Kimsenin buna direnmesi, iktidarın buna direnmesi mümkün değil." diye devam etti.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

İYİ Partili Vekil çözüm için ise "Bu iktidar tarafından da yakın zamanda bir çözüm bekliyorum. Biraz daha sabretsinler haklarını vereceğiz. Biz bunu sosyal yardım olarak değil alın teri olarak görüyoruz." dedi.