Aileleriyle birlike sayıları 3 milyonu bulan ehliyet affı mağdurları bir an önce ehliyetine kavuşmak istiyor. Artan ekonomik kriz koşullarında hayatlarını idame ettirmekte zorlanan mağdurlar bu zorlu süreçte işlerini kaybettiklerini, aile saadetlerinin bozulduğunu söylüyor. Cezası biten mağdurlar ise SÜDGE için sıra bulamadığını aylarca, yıllarca ehliyetlerini almak için SÜDGE sırası beklediklerini belirtiyorlar. 

Bu zorlu süreçte seslerini buldukları her platformda duyurmak isteyen mağdurlar Meclis'e her gün sesleniyor. Muhalefet milletvekillerinin yoğun desteğinin ardından bu kez de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ehliyet affı için önemli açıklamada bulundu.

ABD 2023 İnsan Hakları Raporu: Türkiye’de siyasi özgürlükler konusunda sorunlar var ABD 2023 İnsan Hakları Raporu: Türkiye’de siyasi özgürlükler konusunda sorunlar var

EHLİYET AFFINI BİZ ÇIKARACAĞIZ

Vatandaşların sorunlarını bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, seçimin ardından iktidar bu sorunları halletmezse ehliyet affı çıkaracağını açıkladı. Ehliyet affından, sicil affına, borç affına kadar kapsamlı ve geniş af çıkaracağını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacaklarını söyledi.