"Kesik Baş cinayeti" olarak Türkiye gündemine damga vuran cinayetin katili aylar sonra bulundu.

Olay, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Dursunlar köyünde, geçen yıl 21 Kasım'da meydana geldi. Emekli maden işçisi Mustafa Keleş'in (70) ormanda başsız halde cansız bedeni bulundu.

Başı kesik halde bulunan Keleş'in baltayla kesilen başı ise 1 gün sonra ormanda bulundu. Bunun üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar da mayıs ayında adliyeye sevk edilen İbrahim Keleş ile 11 kişi serbest bırakıldı. Dosya devam ederken eklenen yeni delillerle kardeş Keleş, tekrar gözaltına alındı.

Kardeş Tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz

Mustafa Keleş cinayetinin şüphelisi olarak gözaltında olan İkardeş brahim Keleş´in, olay günü odun küfesi ve baltayla ormana gittiği ancak odun kesmeden geri döndüğü öğrenildi. Olay günü havanın sıcak olmasına rağmen soba yaktığı söylenen Keleş'in, olay günü çekilen fotoğrafı tespit edilerek kıyafetlerinin nerede olduğu soruldu. Sorulara şüpheli cevaplar veren Keleş,  Önce "Böyle bir kıyafetim yok" dedi. Sonra ise "Pislenmişti, yaktım" dedi. Ayrıca olay tarihinde başının üstünde yara bulunan Keleş'in, izi gizlemek için sürekli kasket taktığı belirlendi.

İbrahim Keleş, verdiği şüpheli ifadeler ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanıp, cezaevine gönderildi.