Bakanlıktan o oyuncak bebekler için kritik uyarı: 'İade edin' Bakanlıktan o oyuncak bebekler için kritik uyarı: 'İade edin'

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yarınki programı açıklandı. Kılıçdaroğlu yarın DEAŞ’ın şehit ettiği askerlerden Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evinde ziyaret edecek. Daha sonra Ankara’ya dönecek olan Kılıçdaroğlu MYK toplantısına katılacak ve akşam da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşecek.

FETHİ ŞAHİN KİMDİR?

DEAŞ, 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı Türk askerleri Sefter Taş (23) ve Fethi Şahin’i (26) şehit etmesine ilişkin bir video yayınlamıştı. Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Şahin’in ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupta, “Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" diye yardım istemişti.