CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de "İlker Karagöz ile Çalar Saat" programına konuk oldu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada

İktidara gelmeleri durumunda ilk 6 ayda yapacaklarını anlatan CHP lideri, "Biz hemen süratli bir şekilde hasar tespit komisyonu verileri getirecek. İlk yapacağımız şeylerden biri israfın önlenmesidir. Bütün partilerin bu konuda çalışmaları var. Yazılı bir metne dökülecek o genelgeyi çıkaracağız. Devlette israf felaket pozisyonda. Araçlardan bir iki tanesi kalır geri kalanı satarsınız. Bir kişi için 13-14 uçak tutulur mu. Bir de diyorlar ki biz dindarız. İsraf haram değil mi ya! Sen bir çocuğun yatağa aç girdiği yerde nasıl 13-14 uçak tutarsın! İtibar saygınlıktır. İtibar başkalarının size itibar etmesidir. Siz bugün söylediğiniz yarın değiştirirseniz, yolsuzluk gırtlağa kadar gelmiş bunlara göz yumarsanız kim size saygı duyacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde göreceksiniz bir vatandaşlar rahat nefes alacak; iki, genelde iş dünyası da dahil olmak üzere toplumda rahatlama olacak, otoriter yapı sona erecek. Göreceksiniz Dolar da Euro da makul düzeylere gelecek" ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA HAKKINDA

Altılı masada çatlak iddialarını değerlendiren CHP lideri, "Çatlak yok efendim. Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları hakkında, "Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" dedi.