Portland'daki bir jüri, bir zamanlar "Kocanı Nasıl Öldürürsün " başlıklı bir makale yazan, kendi yayınladığı bir aşk romancısını dört yıl önce kocasını öldürmekten suçlu buldu.

KOIN-TV'nin bildirdiğine göre , yedi kadın ve beş erkekten oluşan jüri , 71 yaşındaki Nancy Crampton Brophy'yi iki gün boyunca şef Daniel Brophy'nin ölümü üzerine görüştükten sonra Çarşamba günü ikinci derece cinayetten suçlu buldu.

63 yaşındaki Brophy, Güneybatı Portland'daki Oregon Mutfak Enstitüsü'nde çalışmaya hazırlanırken 2 Haziran 2018'de öldürüldü.

Crampton Brophy, Çarşamba günü kalabalık Multnomah County mahkeme salonunda görünür bir tepki göstermedi.

Crampton Brophy'nin avukatlarından Lisa Maxfield, savunma ekibinin temyize gitmeyi planladığını söyledi.

Savcılar jüri üyelerine Crampton Brophy'nin para sorunları ve bir hayat sigortası poliçesi tarafından motive edildiğini söyledi.

Ancak Crampton Brophy, duruşma sırasında, kocasını öldürmek için hiçbir nedeni olmadığını ve mali sorunlarının büyük ölçüde Brophy'nin emeklilik tasarruf planının bir kısmını nakde çevirerek çözüldüğünü söyledi.

Kocasını öldürmek için kullanılan aynı marka ve model silaha sahipti ve aşçılık enstitüsüne gidiş-dönüş güvenlik kamerası görüntülerinde, mahkeme sergilerinde ve mahkeme ifadelerinde görüldü.

Polis, Brophy'yi öldüren silahı asla bulamadı. Savcılar, Crampton Brophy'nin atışta kullanılan silahın namlusunu değiştirdiğini ve ardından namluyu attığını iddia etti.

Savunma avukatları, silah parçalarının Crampton Brophy'nin yazıları için ilham kaynağı olduğunu söyledi ve ters giden bir soygun sırasında Brophy'yi başka birinin öldürmüş olabileceğini öne sürdü. Crampton Brophy, duruşma sırasında, kocasının öldüğü gün aşçılık okulunun yakınında bulunmasının sadece bir tesadüf olduğunu ve yazı yazmak için alana park ettiğini söyledi.

Bakan Fidan'dan kritik ziyaret! İran-İsrail çatışması masada Bakan Fidan'dan kritik ziyaret! İran-İsrail çatışması masada

Crampton Brophy'nin nasıl-iki incelemesi, izi sürülemeyen bir cinayet işlemek için çeşitli seçenekleri detaylandırdı ve yakalanmaktan kaçınma arzusunu dile getirdi. Devre Hakimi Christopher Ramras, 2011'de yayınlandığını belirterek makaleyi nihayetinde duruşmadan çıkardı. Ancak bir savcı, Crampton Brophy'nin kürsüye çıkmasından sonra makalenin temalarına isim vermeden ima etti.

Crampton Brophy, kocasının vurulmasından birkaç ay sonra, Eylül 2018'de tutuklanmasından bu yana gözaltında tutuluyor. Cezası 13 Haziran'a ertelendi.

Bu haber ANews'den alınmıştır.