Çin'de koronavirüs etkileri hala devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı da hızla artmaya başladı. Cenaze evlerinde yer kalmamasıyla ölen hasta yakınları cenazelerini yakma işlemi için haftalarca beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar çözümü cesetleri sokaklarda yakmakta buldular. 

Sokakta cenaze yaktılar

Şangay'ın Huinan kasabasında çekildiği iddia edilen bir video sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu. Görüntülerde, aile üyeleri apartmanın dışında bulunan bir otoparkta yetkililerden herhangi bir izin almadan yakınlarına ait cesedi yaktı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda, çarşafla örtülü cesede yaklaşan bir adam ve ağlayan insanların olması da dikkat çekti. 

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırıları yeni göç dalgası başlattı İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırıları yeni göç dalgası başlattı

Görüntüler büyük tepki çekti

İsmi bilinmeyen bir kişinin yakınları tarafından izinsiz bir şekilde sokak ortasında cenaze yakma işlemi de sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Kullanıcılar, ölen kişinin yakınlarını hem yasal olarak hem de dini açıdan oldukça eleştirdi.