Koronavirüs etkisini yeniden göstermeye başladı. Son zamanlarda artan vaka sayıları korkuttu. 

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tüm hayatı olumsuz etkilemişti. Türkiye'de son aylarda vaka sayılarının istenen seviyeye gelmesiyle beraber normalleşmeye gidildi. Son olarak maske takma zorunluluğunun da kaldırılmasıyla birlikte Koronavirüs eski önemini kaybetti. 

Derken Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı Koronavirüs tablolarındaki artış dikkatten kaçmadı. Son verilere göre geçtiğimiz hafta vaka sayısı 117 binlere kadar çıkarken vefat edenlerin sayısı da 31'i buldu. Kurban Bayramı tatilinin ve misafirliklerin vaka sayılarını etkileyeceği de söyleniyor.

Uzman Psikologdan açıklama: Çalışanlar artık ‘Ruh Sağlığı İzni’ de alıyor! Uzman Psikologdan açıklama: Çalışanlar artık ‘Ruh Sağlığı İzni’ de alıyor!

Bunun üzerine TTB Aile Hekimliği Kolu, Covid anketi gerçekleştirdi.

TBB anket sonuçlarını bir açıklama ile duyurdu. Sağlık Bakanlığının günlük verileri yayımlamayı bıraktığını hatırlatarak; “Maske ve mesafe kurallarının tümüyle bırakıldığı, test ve aşılamanın durduğu, HES kodu uygulamasının devam ettirilmediği, yani Covid olanların ve temaslıların sağlıklı bireylerden ayrılmadığı bir dönemdeyiz. Böylesi bir dönem, biz sağlık çalışanları ve kırılgan nüfus içindeki milyonlar için hastalık, sakatlık ve ölüm anlamına gelmektedir” denildi.

Sağlık çalışanları, tedbirleirn yeniden getirilmesi gerektiğini ve insanların Koronavirüse karşı önemler alması gerektiğini savunuyor.