Koronavirüs etkisini yeniden göstermeye başladı. Son zamanlarda artan vaka sayıları korkuttu. 

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tüm hayatı olumsuz etkilemişti. Türkiye'de son aylarda vaka sayılarının istenen seviyeye gelmesiyle beraber normalleşmeye gidildi. Son olarak maske takma zorunluluğunun da kaldırılmasıyla birlikte Koronavirüs eski önemini kaybetti. 

Derken Sağlık Bakanlığı'nın haftalık açıkladığı Koronavirüs tablolarındaki artış dikkatten kaçmadı. Son verilere göre geçtiğimiz hafta vaka sayısı 365.424'lere kadar çıkarken vefat edenlerin sayısı da 157'yi buldu. Sağlık Bakanlığı'nın 18-24 Temmz haftasında açıkladığı verilere göre vaka sayısı 365.424, vefat eden kişi sayısı 257, iyileşen sayısı 265.962 olarak belirlendi. Bu artış vatandaşları endişelendirmeye başladı. Diğer ülkelerde yeniden gelen maske zorunluluğunun Türkiye'ye de gelip gelmeyeceği veya yeniden kapanma olacak mı soruları gündemde.

Tüberküloz hastalığında korkutan rakam: Her yıl 10 milyondan fazla kişi yakalanıyor Tüberküloz hastalığında korkutan rakam: Her yıl 10 milyondan fazla kişi yakalanıyor

Sağlık çalışanları, tedbirlerin yeniden getirilmesi gerektiğini ve insanların Koronavirüse karşı önemler alması gerektiğini savunuyor.