ÖSYM sınav takvimi ile KPSS oturum tarihleri belli oldu. KPSS lisans oturumuna sayılı saatler kaldı. Kamu personeli olmayan binlerce üniversite mezunu aday, KPSS lisans oturumu için hazırlanıyor. 

Binlerce kişinin beklediği KPSS sınavı saat kaçta, ne zaman başlıyor ve bitiyor? 

2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu ile 2022-KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) 31 Temmuz 2022 pazar günü uygulanacak.  Bu oturuma katılacak olan adayların sınava girecekleri bina atamaları tamamlandı.

KPSS adaylarI, sınava girecekleri yerlerin bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

MEB yapay zeka uygulamaları eğitici eğitimi kursu başlatıyor MEB yapay zeka uygulamaları eğitici eğitimi kursu başlatıyor

KPSS LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan duyurulara göre, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı saat 10:15'te başlayacak. 10:00'dan sonra bina ve salonlara aday alınmayacak. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı 130 dakika sürecek ve sınav 12:25'te sona erecek. Tek oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak.

Eğitim Bilimleri sınavı ise saat 14:45'te başlayacak. 14:30'dan sonra yine bina ve salonlara adaylar alınmayacak. Eğitim Bilimleri sınavı 16:25'te sona erecek. Sınavda 80 soru için adaylara 100 dakika süre verilecek.

Alan bilgisi sınavı ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak.

ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenirken; DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.

KPSS Önlisans oturumu 2 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos ile 15 Ağustos günleri arasında alınacak.

Sınava herhangi bir eşya, yiyecek-içecek, takı getirmek yasak olacak. Adaylar, sınava giriş belgeleri ve Nüfus cüzdanı veya kimlik veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı ile sınava giriş yapabilecek.