Yargıtay Başkanlığı seçiminde 22. turda da sonuç alınamadı Yargıtay Başkanlığı seçiminde 22. turda da sonuç alınamadı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda yapıldı. Sınav sonrasında KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Cevap anahtarının kamuoyuyla paylaşılmasıyla birlikte Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" şeklinde bir etiket açıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığı iddiasında bulundu.

"İNCELEME TALİMATI VERİLMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorular hakkındaki iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı’nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.