Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların sızdırıldığına yönelik iddialar yargıya taşındı. Devlet Denetleme Kurulu'nun suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddialar hakkında soruşturma başlattı.

İddiaların odağında bulunan Yediiklim Yayınevi'ndeki aramaya ilişkin Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan süreçte 31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS Lisans iptal edildi ve yeni sınav takviminin 17 Eylül olduğu açıklandı.

TÜRKÇE SORULARINDA ŞİFRELEME İDDİASI

Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez

NTV'nin haberine göre eğitim uzmanı Sadık Gültekin ise sınav hakkında flaş bir iddia ortaya attı. Türkçe testinde şifreleme olduğuna dikkat çeken Gültekin şunları söyledi: 

"Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B."