Tayland'ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu bölgesinde bir çocuk bakımevine düzenlenen silahlı saldırıda 22'si çocuk olmak üzere toplam 38 kişinin hayatını kaybetti.

Silah ve bıçak kullanılan saldırıda 8'i ağır 12 kişinin de yaralandığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Polis yetkilileri, eski bir polis memuru olan 34 yaşındaki saldırganın daha sonra kendi eşini ve çocuğunu öldürüp intihar ettiğini söyledi.

KENDİ ÇOCUĞU DA KAYITLIYDI

Saldırının gerçekleştiği çocuk bakımevinde, saldırganın çocuğunun da kayıtlı olduğu ancak olay sırasında çocuğun bakımevinde bulunmadığı öğrenildi.

Olayla hakkında açıklama yapan polis, olay sırasında bakımevinde öğle yemeği sebebiyle 4 veya 5 kişinin bulunduğunu ve çocukların uyku saati olduğunu belirtti. Polis memuru, saldırganın önce aralarında 8 aylık hamile olduğu öğrenilen bir öğretmen ile beraber diğer çalışanlara daha sonra ise çocukların uyuduğu bölüme girerek etrafa ateş ettiğini söyledi.

POLİSLİKTEN UYUŞTURUCU NEDENİYLE ATILMIŞ

Saldırgan Khamrab'ın polislik yaptığı dönemde bir şikayet sonrasında uyuşturucu kullandığı ve bu nedenle ocak ayından bu yana polislik görevinden men edildiği tespit edildi.

ABD, İsrail’in görüşmeler yapılmadan Refah'a saldırmasını beklemiyor ABD, İsrail’in görüşmeler yapılmadan Refah'a saldırmasını beklemiyor

Kamrab'ın o dönemden bu yana psikolojik sorunlar yaşadığı, daha önce de uyuşturucu kullanımı sonrası eşi, komşuları ve yakınlarıyla problemleri olduğu öğrenildi. Saldırganın yakınlarından edinilen bilgiye göre, 2012'de Tayland Polis Akademisine katılan Kamrab'ın henüz lise yıllarından bu yana uyuşturucu problemi yaşadığı öğrenildi. Sicili oldukça kabarık olan Kamrab'ın polislikten uzaklaştırılmış olmasına rağmen silahının olması tepki çekti.