Geçen hafta açıklanan ABD ağustos ayı enflasyon rakamlarının, ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde gelmesiyle kripto para birimlerinde düşüş yaşanmaya başladı.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) yüksek gelen enflasyon rakamları sonrası daha hızlı faiz artırımına yönelebileceği ihtimali piyasalarda risk iştahı azaldı ve riskli varlık olan kripto paralarda düşüşler kaçınılmaz oldu.

Kripto para birimleri yeni haftaya sert düşüşlerle başlarken; Bitcoin 9 Haziran’dan bu yana, Ethereum ise 16 Temmuz’dan bu güne en düşük seviyeleri gördü. Haftanın ikinci işlem gününde kripto para piyasalarında düşüş sürerken; tüm gözler Fed’e çevrildi.

Bitcoin ne kadar?

$19.117,00

Ethereum ne kadar?

$1.346,42 

Ripple ne kadar?

$0,4005

Dolar ve euro haftanın son işlem gününe nasıl başladı? Dolar ve euro haftanın son işlem gününe nasıl başladı?

Litecoin ne kadar?

$52,53

PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU, FED’İ BEKLİYOR

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) eylül ayı toplantısı yarın sonuçlanacak. Fed faiz kararını, bugün Türkiye saati ile 21:00’de açıklayacak. Başkan Powell’ın konuşması ise, 21:30’da başlayacak. Powell’ın açıklamalarında, önümüzdeki toplantılara yönelik verebileceği ipuçları aranacak.

Piyasa fiyatlamalarına bakıldığında, Fed’in 75 baz puan faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanında enflasyon rakamları sonrası, 100 baz puan faiz artırımı olasılığı da masada yer alıyor.