İsviçre'nin piyasa düzenleyicileri bugün yaptığı açıklamada, kripto para ticaretinin 1920'lerin sonundaki ABD borsasına giderek daha fazla benzediğini söyledi. Düzenleyicileri serbest dolaşım sektöründe tüketicileri kötüye kullanmaktan korumak için daha fazla önlem almaya çağırdı.

Hükümetler, şu anda yalnızca düzensiz düzenlemelerin kapsadığı 890 milyar dolarlık kripto pazarını en iyi şekilde nasıl denetleyeceklerini bulmaya çalışıyor.

Düzenleyiciler ve politika yapıcılar, kripto para birimlerinin tüketicilere yönelik riskinden uzun süredir endişe duyuyorlar ve ABD menkul kıymet bekçileri, opak kripto pazarlarının manipülasyon potansiyeli hakkında uyaranlar arasında.

İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA) CEO'su Urban Angehrn, "Yapılabilecek daha çok şey var" dedi.

Milletvekillerinin alacağı zamlar belli oldu! Milletvekillerinin alacağı zamlar belli oldu!

Angehrn, Zürih'teki bir konferansta, "Bana öyle geliyor ki, dijital varlıklarda çok fazla alım satım, 1928'deki ABD borsasına benziyor, burada her türlü suistimal, pompa ve dökümün aslında sıklıkla yaygın olduğu görülüyor." dedi.

Angehrn, "Teknolojinin büyük miktarda veriyle başa çıkmayı kolaylaştıracak ve tüketicileri kötüye kullanımlı pazarlarda işlem yapmaktan koruma potansiyelini de düşünelim." diye sözlerine sevam etti.

Kripto piyasaları, birkaç büyük şirkette yaşanan patlamaların ardından son birkaç haftadır çalkantı içinde.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana ilk kez 18 Haziran'da yirmi bin doların altına düştü. Yükselen enflasyon ve yükselen faiz oranları hisse senetlerinden ve diğer yüksek riskli varlıklardan kaçışı tetikledikçe bu yıl yaklaşık yüzde 60 oranında düştü ve baskı altına girdi.

Bu haberde kaynak Reuters'dir.