Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 101. bölümü seyirciden büyük ilgi görürken, Osman Bey'in oğlu Alaeddin'i kurtardığı sahne diziye damga vurdu. 

Kuruluş Osman'ın 101. Bölümünde Osman Bey'in oğlu Alaeddin, Frigg ve Kantakuzenos'un planıyla Kuzeyli Savaşçılar tarafından kaçırıldı.

Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı

Kuzeyli Savaşçıların tüm eziyetlerine rağmen pes etmeyen Alaeddin, kendisini alıkoyan düşmanın kemerinden bıçağını alıp savunmaya geçerek bir an için bile pes etmedi. Alaeddin, "Ne ben düşman elinde esir kalırım ne de babam sizin tuzağınıza düşer" diyerek düşmana karşı koydu. Osman Bey ve Bala Hatun, oğulları Alaeddin'i ormanda yaralı ve baygın bir halde buldu. Bala Hatun, "Evladımı benden koparmaya kalktınız ya, hiçbir kuvvet sizi benim elimden alamayacak." diyerek öfkesini dile getirdi. Aksiyonu ve gerilimi yüksek sahnede Osman Bey, bir kez daha Kuzeyli düşmanlarıyla karşı karşıya gelip oğlu için tüm gücüyle mücadele etti. Osman Bey, hücum emrini "Gayrı meydan bizimdir! Salın Türk'ün oklarını!" diyerek verdi ve bu savaşı da kazandı.