Türk Aile Birliği'nin LGBT'ye yönelik protestosunu haberleştirip Twitter adresimiz üzerinden paylaşmamız sonrası Twitter platformunun "hesabınız kilitlendi" uyarısıyla karşılaştık.

Paylaşımımız sonrası kısa bir süre içinde Twitter'dan İşçi Haber'in Twitter adresine "@iscihaber adlı hesabın Twitter kurallarını ihlal ettiği için kilitlendi." uyarısı gönderildi.

Uyarının devamında "Özellikle şu ihlaller nedeniyle" ibaresinin altında şu ifadeler yer aldı:

"Nefret davranışına karşı kurallarımızı ihlal etmek.

İstanbul'da binlerce kişi İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti İstanbul'da binlerce kişi İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti

Irk, etnik köken, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik... temelinde başkalarına karşı şiddeti körükleyemez ve onları tehdit edemez ve rahatsız edemezsin."

"SAPKINLIĞA DUR" DEMEK SUÇ OLDU

Twitter'ın LGBT protestolarıyla ilgili haberlere karşı "nefret suçu" yakıştırması, objektif bir platform oluşuna gölge düşürdü.

"LGBT hakları" temasıyla yürüyüş yapanların haberleri nasıl ki Twitter üzerinden paylaşılabiliyorsa LGBT protestolarının da paylaşılmasında bir sakınca olmaması gerekirken Twitter'ın basit bir LGBT karşıtı haberimiz sonrası "nefret suçu" bahanesiyle İşçi Haber'in Twitter adresini kilitlemesi demokrasi ve özgürlükte çifte standart politikası izlediğini ortaya çıkardı.