Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı MasterChef Türkiye 2022'nin elemeleri sürüyor. Yarışmada ikinci tur elemelire gelinmişken yarışmacıların kim olduğu da mera konusu oldu. 

MasterChef Türkiye'de ilk turda üç evet alarak dikkatleri üzerine çeken Dilara Kavadar beklenen performansı gösteremeyerek ikinci turda yarışmaya veda etti. 

1998 doğumlu genç yarışmacının ise, 2006-2009 yıllarıda yayınlanan ve milyonları ekran başına kitleyen, başrollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in yer aldığı Binbir Gece dizisinde rol aldığı ortaya çıktı. 

İki yıl boyunca dizide Liliput adıyla anılan Nilüfer karakterini canlandıran Kavadar'ın ilk oyunculuk deneyimi bu diziyle oldu.

Kerem Bürsin'in yeni reklam filmi çok şaşırtacak! Kerem Bürsin'in yeni reklam filmi çok şaşırtacak!

Yarışmada ne olmuştu?

Eleme turunda yarışmacılardan levrek buğulama yapmaları istendi. Mehmet Şef ise Kavadar'ın elenmesine sebep olan hatalarını şu şekilde açıkladı: ''İyi başladın. Aslında filetoda da iyi gittin. Fakat pul... Hem bana Somer Şefe hem bana pul geldi. Tuz hiç yok, sosun çok az. Kağıtla yaptığımız bir balık ekmek banılmak ister. Diğer yemeklere göre daha zayıftı.''

Dilara Kavadar ise elemesinin ardından yaptığı konuşmada, "Burda tabağımı sizlere tattırmak benim için çok büyük bir gururdu. Balığı ayıklarken bir kısmında pul çoktu. Orayı kesecektim ama unuttum. Benim için buraya gelmek bile, mutfak deneyimim olmadan, çok gurur verici, çok mutlu edici bir durumdu. Yemeğe ilgim 10 yaşından beri vardı. Her zaman tarifleri izlerdim, kendi tariflerimi yapmaya çalışırdım. Yaşamak için yiyen bir kız değildim, yemek için yaşıyorum. Yapmayı da yemeyi de çok seviyorum... Aslında küçüklükten beri hayalim gastronomi okumaktı. Sonra reklamcılık okumayı tercih ettim. Reklam okuyorum. Şu anda 2 aylık bir eğitim (gastronomi) almıştım, ama bunu geliştirmek, daha fazla eğitim almak istiyorum.'' açıklamasında bulundu.