California eyalet savcılarının Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, dünya çapında yaklaşık 5 milyon takipçisi olduğunu iddia eden Meksika merkezli bir evanjelik mega kilisesinin başkanı, Cuma günü üç çocuğa cinsel istismarda bulunmakla ilgili ağır suçlamaları kabul etti.

Bir açıklamaya göre, suçluluk iddiası, Guadalajara merkezli kilise La Luz del Mundo'nun (Dünyanın Işığı) lideri ve kendinden menkul havarisi Nasson Joaquin Garcia tarafından mahkemeye çıkarılması planlanmadan üç gün önce sunuldu. California başsavcılığından.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda aksama! 60 saattir giderilemedi Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda aksama! 60 saattir giderilemedi

Mahkumiyeti, 2018'de başlayan ve Garcia'nın ertesi yıl Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda Cuma günü büyük bedensel zarara yol açması muhtemel bir saldırı suçlamasını kabul eden bir sanık olan Susana Medina Oaxaca ile tutuklanmasına yol açan bir soruşturmayı kapsıyor. generalin ofisi dedi.

Garcia, reşit olmayanları içeren iki adet zorla sözlü çiftleşme ve bir çocuğa karşı bir adet müstehcen davranış suçunu kabul etti. Savcılar, suçlamaların reşit olmayan üç kurbanın istismarından kaynaklandığını söyledi.

İkinci bir sanık, yine 2019'da tutuklanan Alondra Ocampo, 2020'de reşit olmayan biriyle cinsel suç işlemek amacıyla üç ağır temas ve bir zorla cinsel ilişkiye girme suçunu kabul etti.

Garcia, Oaxaca ve Ocampo, tecavüz, insan ticareti ve çocuk pornografisi suçlamaları da dahil olmak üzere toplam 36 ağır suçla karşı karşıya kaldı. Bu sayımların çoğu, sanıkların suçlarını kabul etmeleri karşılığında düşürüldü.

Savcılar, soruşturmada suçlanan dördüncü bir kişi olan Azalea Rangel Melendez'in hala bulunamadığını söyledi.

La Luz del Mundo, 1920'lere dayanan, 50 ülkede şubeleri bulunan ve yaklaşık 5 milyon üyesiyle Meksika'nın en büyük evanjelik kilisesidir.

Los Angeles'lı bir yargıç, Ağustos 2020'de Garcia'nın yargılanmasını emrettiğinde kilise, liderlerini haksız yere suçlanmış olarak savunan bir bildiri yayınlayarak, aleyhindeki suçlamaların "asılsız isimsiz iddialardan" ve "açık kulaktan dolma bilgilerden" kaynaklandığını söyledi.

Reuters'in Cuma günü ulaştığı bir La Luz del Mundo sözcüsü, kilisenin günün ilerleyen saatlerinde son gelişmeler hakkında bir açıklama yapacağını söyledi.