Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık

Ankara Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yine çok konuşulacak sözler geldi. Gökçek, İlber Ortaylı'yı hedef aldı.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı övmesi sonucu Gökçek, sert çıktı. Ortaylı, "Ankara’da feci şeyler oluyordu. Şehrin düzeni yavaş yavaş yerine geldi. Arkasında Beypazarı gibi bir efsane ile gelen Mansur Bey bugün başkentimizi ıslah ediyor" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Ankara Eski belediye başkanı Melih Gökçek, "İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı" şeklinde tepki gösterdi. Gökçek, "5 yılda Beypazarı’nı 21 sıra, 3 yılda Ankara’yı 12 sıra geriye düşüren Mansur Yavaş çapsızlıkta zirve yapmıştır. Bilmeden cahilce konuşmak ayıp değil mi İlter Hoca? İlber Oltaylı hani sen çok bilensin ya, senle bir TV’de Ankara’yı tartışalım mı? Bence sen de Mansur gibi tüyersin. Hadi cevap bekliyorum. Rabbime hamdolsun çok bilen birçok gazetecinin gazeteciliğini bitirmek bana nasip oldu. Seni söndürmek bana acayip keyif verir inşallah" dedi. 

Gökçek'in bu sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Geçtiğimiz hafta Melih Gökçek'in bir televizyon programında jelibonun hammadde olduğunu ve rezervinin çıkarıldığını iddia etmesi de günlerce konuşulmuştu.