Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar sosyal medya üzerinde emeklilikte adalet istediklerini duyuruyorlar.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaşlar adil bir emeklilik için yetkililere seslenmeye devam ediyor. 

Yaş, prim şartı farketmeksizin herkes için eşit şartlarda emeklilik isteyen vatandaşlar başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Sosyal medyada da aktif olan 2000 sonrası SGK'lılar düzenledikleri etkinliklerle yetkililere sesleniyor.

Vatandaşlar, seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaşlar Twitter'da #2000sonrasıADALET etiketiyle bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Etiket kısa sürede Türkiye gündemine yerleşti.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

Memleket Partisi'nden destek geldi!

Kısa sürede Türkiye gündeminde yerini alan etikete bir destek de Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan'dan geldi.

Sayan, etkinliğe, ''Sigorta girişini 2000’li yıllardan sonra yapanlar da emekli olmak istiyor! EYT’ye sonuna kadar evet! 2000 ve sonrasına da adalet! #2000sonrasıADALET'' sözleriyle destek verdi.