Geçtiğimiz günlerde paribahis mensuplarına açıklamalarda bulunan Mertens, Galatasaray’a tamamen kazanmak adına geldiğini ve kazanmak için her şeyi yapacağını söyledi. Mertens; “Türkiye'ye ilk geldiğimizde muhteşem bir atmosferle karşılandık. Türkiye'yi ve İstanbul'u çok sevdik. Buraya geldikten sonra da hemen ev bakmaya başladık ve şu anda muhteşem bir yerde yaşıyoruz. Takımımdan çok memnunum. Takım arkadaşlarımdan da çok çok memnunum. Takımım geçen seneki kötü sonuçlardan sonra yenilendi, 13 yeni oyuncu geldi. Yeni bir takımız, bu takımla sene sonunda önemli işler başaracağımızı da düşünüyorum. Burada 10 numarayı almak, daha önce 10 numarayı Metin Oktay giydiği için önemli bir sorumluluk. Bunun kulüp tarihi için ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Özellikle stadımızda oynamak muhteşem bir duygu. Açıkçası Galatasaray'da olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Özellikle arkadaşlarım yurt dışından gelip maç izledikleri zaman mutlu oluyor. Türkiye liginin ne kadar saygın bir lig olduğunu görüyorlar. Üst düzeyde saygı göstermemiz gerekiyor. Taraftarımıza vermek istediğim mesajım da buraya kazanmaya geldim ve kazanacağım.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, yıldız isimleriyle nikah tazeliyor Galatasaray, yıldız isimleriyle nikah tazeliyor

Açıklamalarında Teknik Direktör Okan Buruk’a da yer verdi

Takımda en çok anlaştığı isimlerden birinin Kerem Aktürkoğlu olduğunu ifade eden Mertens, sürekli olarak diyalog halinde olduklarını ve Kerem’in çok renkli bir kişiliği olduğunun altını çizdi. Takımda sürekli olarak Kerem’in kendisini güldürdüğünü ve aynı zamanda çok yüksek sesle konuştuğunu da söyleyen Mertens, Kerem’le birlikte iyi bir ikili olduklarını belirtti.

Okan Buruk: Taraftarımızı mutlu edeceğiz - Son dakika spor haberleri – Sözcü

Açıklamalarında Okan Buruk ile arasındaki ilişkinin son derece iyi bir şekilde ilerlediğini de söyleyen Mertens; “Okan hocanın bana karşı çok olumlu bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. İlk başta da beni takıma çok fazla istedi. Baktığımız zaman da hem eskiyi hem yeniyi temsil ediyor. Çünkü eskiden takımın oyuncusuydu. Şimdi ise hoca ve bunun da iyi bir sonuç çıkaracağını düşünüyorum. Sadece bana karşı değil tüm takıma karşı çok iyi. Bize tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu dile getirebiliyor. Şu anda henüz karar vermedim. Gol attığım zaman nasıl bir gol sevincim olacağını birlikte göreceğiz. Ancak buraya kupa kazanmaya geldim ve bu hedef doğrultusunda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek kimdir, serveti ne kadar? Dursun Özbek nereli, kaç yaşında ve  ne iş yapıyor? - Galatasaray (GS) Haberleri

Dursun Özbek’ten Arazi açıklaması

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, yakın zamanda arazi çalışmalarına başlayacaklarını ve bu durumun Galatasaray’a çok faydasının olacağını söyledi. “Bugünkü buluşmamızın konusu Büyükçekmece Belediyesinin daha önce Galatasaray'a tahsis ettiği futbol veya spor akademilerini inşa etmek üzere uygun bir arazi var. Uzun zamandan beri atıl vaziyette bekliyordu. Daha önce başkanımla toplantılar yaptık. Harekete geçtik. Sadece futbol için değil binicilik tesisleri için de projemiz var. Büyükçekmece'deki bu arazimize taşımak, inşa etmek üzere harekete geçiyoruz. Sevgili başkanımıza bu konuyla ilgili bilgi verdim. Onun desteğini kendisinden istedim. Onun ötesinde spor akademisi yapmak üzere harekete geçilme kararı aldığını iletti. Bunun için çok mutlu oldum. Çünkü eğitim, her şeyin başıdır. İyi eğitilmiş insan, futbolcu ve bireyin her zaman başarılı olacağını hepimiz biliriz. Bu arazinin tahsisini Büyükçekmece Belediye Meclisi yaptı. Hep proje bazında kaldı. Dursun Özbek Başkan ve ekibi bu konuda planlarını hazırladılar ve üçüncü toplantımızı yaptık. Kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum. Belediye olarak spor akademisi alanında Türk gençliğine hizmet edecek kuruma her zaman destek vermeye hazırız.” sözlerini kullandı.