Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ve  16-20 Temmuz tarihlerini kapsayan hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları ülkenin belirli bölgeleri mevsim normallerinin üzerinde olurken bazı bölgelerde ise lodos etkili olacak. 

Paylaşılan değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun'un doğu kesimleri ile Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'de yağışların gece saatlerinde Samsun'un doğu kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları, Orta Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıklarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları, Orta Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂRA DİKKAT 

Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Orta Akdeniz'de kuzeyli; Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Fırat Kalkanı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi Fırat Kalkanı bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

BURSA °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

EDİRNE °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

İSTANBUL °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLİ °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 31°C

Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 30°C

Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 29°C

Az bulutlu ve açık

BOLU °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 29°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 26°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 32°C

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu

KARS °C, 32°C

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 41°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 38°C

Az bulutlu ve açık