İddiaya göre; İzmir Karaburun'da Meryem K. ve Sinan K. arasındaki boşanma davasında kavga çıktı. Sinan K.'ye destek için Karaburun Adliyesi önüne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberinde bulunanların, Meryem K. ve yakınları ile tanık gösterdiği kişilere saldırdığı ileri sürüldü. Polise direndiği, hakim ve savcıyı tehdit ettiği belirtilen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklandı. Özen'in tutukluluğa itirazı da Karaburun Asliye Ceza Mahkemesince reddedildi.

MHP'li Özen'i tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yılmaz’ın ise ‘sürpriz’ şekilde tayini çıktı. Karaburun'a henüz birkaç ay önce atanan savcı Yılmaz ve hakim Cansu Kurucu Yılmaz, Urfa'nın Siverek ilçesinde görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen’in de tutuklanmasının ardından Karaburun Adliyesi'nde yaşanan gelişmelerle ilgili Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sundu.

Sevda Erdan Kılıç, önergesinde Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı belirtilen bu olaylar doğru mudur? Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve Hakimi Cansu Kurucu Yılmaz, İzmir’den Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gönderilmiş midir? Eğer gönderilmişse tayin dönemi olmamasına rağmen neden böyle bir tasarrufta bulunulmuştur?

- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı ifade edilen bu olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa kimler hakkında açılmıştır? Açılmamışsa açılması düşünülmekte midir ve ne zaman açılacaktır?

- Son bir yılda, tayin dönemi dışında görev yaptığı ilden başka bir ile talebi ve mazereti dışında gönderilen hakim ve savcı olmuş mudur? Olmuşsa sayısı kaçtır? Hangi illerden hangi illere gönderilmiştir?"