Yaklaşık 10 yıldır intibak yasası bekleyen emekliler yaşadıkları sorunun çözümü için hükumetten bir adım bekliyor. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1200 TL'ye kadar yükselecek. 

2000 yılından sonra emekli olan kişilere nazaran 2000 öncesi emekli olan vatandaşların daha çok maaş alması nedeniyle aradaki maaş farklılığının son bulmasını talep ediliyor.

Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak.

Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi

 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak konusunun 10 yıldır rafta beklediğini söyledi. Ergün "Biz konuyu AİHM'ye taşımıştık. AİHM, 'Bu benim işim değil, Türkiye'nin iç meselesidir' dedi. Konuyu AYM'ye getirdik, AYM de 'Benim işim değil, Meclis kanun çıkarmalı' dedi.