Fenerbahçe'de 2 Nisan'da genel kurul yapılacak! Ligden çekilme... Fenerbahçe'de 2 Nisan'da genel kurul yapılacak! Ligden çekilme...

 Türkiye’deki son röportajını Hürriyet’e veren Beşiktaş'ın eski oyuncusu Miralem Pjanic, unun bir veda olmadığını ve tekrar Beşiktaş’a geleceğini söyledi.

"Beşiktaş'a şampiyonluk borcum var"

“Buraya umutlarla geldim. Geçen yıl imkânsızlıklar içinde, kadro eksiğine rağmen iki kupa kazanmış bir takıma gelmiştim. Geldiğim takımın büyüklüğünün farkındayım. Yaşamını yitiren eski gazeteci Vedat Vatansever, Beşiktaş’ı anlata anlata bitiremedi. Ardından dostum Tosic aradı. Ceyhun Kazancı ve Ahmet Nur Çebi ile 2 dakika konuştum. Ardından imza için geldim. Beklenen futbolu göstermeye çalıştım ama araya giren pandemi ve sakatlıklar tüm planlarımı altst etti. Türkiye benim ikinci vatanım. Ama futbol yaşamıma İtalya’da devam etmek istiyorum. Beşiktaş’a şampiyonluk borcum var. Onu da bir gün mutlaka ödeyeceğim.

"Sergen Yalçın bana çok iyi yaklaştı ve hep destek oldu"

Bir takımın başına gelebilecek en büyük felaketleri yaşadık. Fakat sezon başı ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Covid-19 ile sakatlıklar yüzünden genç ekiple sahaya çıktık. Zorlu rakiplerle mücadele ettik. Sıfır çektik. Takım olarak moral ve motivasyonumuz düştü. Sağ olsunlar, başkan ve yönetim sürekli arkamızda durdu. Teknik direktör Sergen Yalçın bana çok iyi yaklaştı ve destek verdi. Karakterli bir teknik adam. Teknik ekip ve arkadaş ortamım mükemmeldi. Beşiktaş’ta takımımız genel olarak beni sahiplendi.

"Beşiktaş taraftarı adeta ölüyü oynatır"

Birçok statta futbol oynadım, bonservisimi elinde tutan Barcelona benim evim gibi ancak Vodafone Park, müthiş bir taraftar topluluğuna sahip. Oynanan her karşılaşmada 90 dakika boyunca rakibi sürekli baskı altına alıyorlar. Beşiktaş taraftarı adeta ölüyü oynatır. Beşiktaş’a gelmek benim için onur oldu. Burada müthiş bir atmosfer yaşadım. Bu nedenle ben veda etmiyorum, tekrar döneceğim.