Fırtına altında haber yapmaya çalışan Galer, mikrofonunun sudan ve olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için kamera karşısına çıkarken mikrofonuna bir prezervatif sardı. Galer’in görüntüsü sosyal medyada çok kez paylaşım konusu oldu.

Uzaya giden ilk Suriyeli astronottan acı haber: Gaziantep'te yaşamını yitirdi Uzaya giden ilk Suriyeli astronottan acı haber: Gaziantep'te yaşamını yitirdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Galer ise, “Burada gördüğünüz gerçekten de düşündüğünüz şey. Bu prezervatif ekipmanımı korumaya yardımcı oluyor. Bu cihazların ıslanmaması çok önemli. Ayrıca çok da rüzgar var ve bunu yapmamız gerekiyordu” dedi.

1 MİLYON KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Atlantik Okyanusu'ndan ABD'nin Florida eyaletine ulaşan Ian kasırgası kategori 4 seviyesinde yükseldi. Küba'nın tamamını elektriksiz bırakan kasırga nedeniyle 2,5 milyon kişi için tahliye emrinin verildiği Florida'nın Fort Mayer kentinde 2 saat içinde sokaklar ve binaların giriş katları ile otoparklar sular altında kaldı. 

Fırtınanın sürüklediği okyanus dalgaları nedeniyle su seviyesinin yer yer 2 metreye kadar yükseldiği kentte ve civar bölgelerde, elektrik kesintilerini takip eden "poweroutages.us" internet sitesindeki bilgilere göre 1 milyona yakın kişi elektriksiz kaldı. Yaklaşık 240 kilometre hızla karaya ulaşan Ian kasırgası, Florida'nın kuzeyine doğru ilerlemeye devam ediyor.