Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da bir otelde partisinin kurmaylarıyla birlikte gazetecilerle buluştu.

Dünkü Altılı Masa toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasaya göre tekrar aday olmasıyla ilgili itirazdan memnun olduğunu belirten İnce, “Düne  kadar hiç konuşmadılar. İlk defa bu konuya değindiler. Türkiye şans devleti olamaz. Nasıl olsa yenilecek, onu mağdur etmeyelim demek olmaz. Böyle siyaset olmaz. Önce anayasaya uygun mu, değil mi bakacaksınız” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA'YA SANDIK ÇAĞRISI: "26'LI MASA KURALIM"

İnce, Altılı Masa’ya kritik bir çağrıda bulunarak seçmen listesinin beraber taranması gerektiğini ve seçmenlerin incelenmesi gerektiğini vurgulayarak “Kimi aday yapacağınızı açıklayın, seçim sonrasına bırakmayın. 51 gün yetmiyor. Bunu yapan biri olarak söylüyorum. 13 vilayete gidemedim. Biz üyelerimizle adayımızı seçeceğiz. Altılı değil 26 masa kurun seçmen listelerini tarayalım. 62 milyon seçmeni inceleyelim, bu konuda masa kuralım. 200 bin sandığı nasıl sağlayacağımızı 26’lı masa kuralım, sandıkları kontrol altına alalım. YSK’dan daha iyi örgütlenmişler de şu da bu da hiç inanmıyorum buna” dedi.

“KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI AMA..."

İnce, gazetecilerin sorduğu “Altılı Masa’nın adayını açıklamamasını neye bağlıyorsunuz?” sorusuna şunları söyledi:

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada TBMM Başkanı Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanvekili Mendelavi ile bir arada

“Görüşümde değişiklik yok. Siyasi parti genel başkanı aday olmamalı görüşünü hiç desteklemedim. 2018’de İnce cumhurbaşkanı adayıyken genel başkanlık koltuğunu bana vermeliydi. Kemal Bey cumhurbaşkanı adayı olmalıdır ve olmuyorsa koltuğu da ona vermelidir. Kılıçdaroğlu aday olmalı. Altılı Masa içerisinde başka türlüsü mümkün değil.”

İNCE YENİ İTTİFAKI DUYURDU

Yeni bir ittifakın sinyalini veren İnce, Demokratik Sol Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti’yle görüşmeler yaptıklarını belirtti.

İnce, yeni ittifakla ilgili olarak "İzinilerini almadan bir şey söylemek istemiyorum ama konuşuyoruz ortak metinimizle ilgili. Mutabık olduğumuz pek çok alan var. Tartışmalı bir kaç alan var. Onları bir netleştirelim 6 Şubat’la ilgili kesin bir tarihimiz yok.” dedi. 

ALTILI MASA ADAYINI DESTEKLEYECEK Mİ?

Muharrem İnce, kendi ittifaklarının adayı olmazsa ilk turda Altılı Masa’nın adayına destek olup olmayacaklarıyla ilgili soruya “Neden destekleyeyim? Böyle bir şey olur mu? Biz bir iddia ortaya koymuşuz. Biz ayrı bir siyasi partiyiz. Biz üyelerimizin önüne sandığı koyacağız, 100 bin imza için yola çıkacağız.” dedi.