Emeklileri sevindirecek haber: Cumhur Başkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu Emeklileri sevindirecek haber: Cumhur Başkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu

Düzenleme 8 Eylül 1999 son tarih aldığı için 9 Eylül’de işe girenler düzenlemeden faydalanamayacak.

9 EYLÜL SONRASINDA ERKEKLER 60 YAŞ 7 BİN GÜNLE EMEKLİ OLACAK

TV100'e konuşan Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, "8 Eylül 1999 için EYT çıkacak. Bundan sonraki tarih için herhangi  bir düzenleme yok. 8 Eylül 1999 öncesi herhangi bir değişiklik olmazsa erkekler için 43 yaş 5 bin gün, kadınlarda ise 38 yaş 5 bin gün şeklinde bir düzenleme olacak. 9 Eylül sonrasında ise erkekler 60 yaş ve 7 bin gün, kadınlar ise 58 yaş ve 7 bin gün şartları var." ifadelerini kullandı.

DEPREM MAĞDURLARI VAR 

18 Ağustos Depremi mağdurlarına da değinen Bal, Deprem zamanı çalıştıkları halde sigorta bildirgeleri yapılmayan 1 gün, 1 hafta, 1 ay ile EYT düzenlemesi kapsamı dışında kaldı. “18 Ağustos deprem mağdurları var. Çünkü 18 Ağustos’ta bildirgeler 3 ay ertelendi. Düşünün eylül başında işe başlıyorsunuz devlet bildirge vermeye gerek yok dediği için ve işveren bildirmediği 17 yıl ileri atıyor emekliliğim." dedi.

BİR ÇÖZÜMÜ VAR 

Mağdurlar çözüm bekliyor diyen Bal, "Mağdurların beklentisi 1999’dan 2008’e kadar kademe getirilmesi. Şu anda çıkacak olan tasarının içinde kademe hakkının sağlanması bir nebze olsun mağduriyetin düşürülmesii lazım." dedi.

BÖYLE BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Murat Bal sözlerine şu şekilde devam etti: ''Bu çıkacak olan tasarının içinde böyle bir madde olduğunu veye düzenleme olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonrasında yapılması gereken ilk fırsatta kademe hakkkının sağlanması ve bu insanların mağduriyetlerinin bir nebze olsun giderilmesidir.'' diye konuştu