Akit Tv'de Ahmet Özdemir'in sunuculuğunu yaptığı programda canlı yayına katılan Yeminli Mali Müşavir Murat Bal, stajyer ve çıraklık konusunda yaşanılan mağduriyete ilişkin açıklamalar yaptı. 

Sunucu Ahmet Özdemir, "Stajyer sorunu çözülecek mi?" sorusunu Murat Bal'a yöneltti. 

- Bal, "Şu anda bizim kanunlarımıza göre; 18 yaşın altındaki çalışmalardan dolayı borçlanma yapılamıyor. Şu anki kanunlara göre teknik olarak borçlanmak mümkün değil. 18 yaşın altındaki hizmetlerden dolayı bir borçlanma hakkı tanınmıyor. 

Ahmet Özdemir- "18 yaşının altındaki çocuklar bugün özellikle Meslek Liselerinde o kadar güzel çalışıyorlar ki; ihracata çok ciddi katkı sağlıyorlar. Aslında bir bakıma düşünürsek galiba hakları gibi" diyerek staj mağdurlarına destek verdi. 

Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi? Kışlasız ve cezasız bedelli askerlik müjdesi gelecek mi?

Bal, " Şöyle söyleyeyim efendim; Ben de bir stajyer Meslek Lisesi'nde okudum. Fabrikada bir sene staj yaptım. Biz işe girerken  elimize bir kart verildi. Üzerinden 'işe giriş kartıdır' yazıyor. Üzerinde SGK numaram var ve bize dendi ki, "İlerde siz bunun faydasını göreceksiniz."  Bir işe giriş kartı veriliyor ve evrakın adı işe giriş bildirgesi size verilen şeyin adı maaş ama siz işçi değilsiniz. Burada bir adaletsizlik var. Bu adaletsizlik tabi ki bir şekilde çözülecektir. Ben buna inanıyorum. Mutlaka buna müdaale edileceğini düşünüyorum. Torba yasasının çıkışında stajyerler konusunun da bir şekilde çözüleceğine inanıyorum.