NATO Başkanı Jens Stoltenberg , İspanya'daki toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Destek sağlamaya devam etmeye hazır olmamız son derece önemli, çünkü Ukrayna şimdi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da görmediğimiz bir vahşetle karşı karşıya " dedi.

NATO Başkanı Jens Stoltenberg salı günü Madrid'deki bir zirveye giden ittifak liderlerini Rusya'dan gelen bir saldırı karşısında Ukrayna'ya desteklerini sürdürmeye çağırdı.

Stoltenberg, İspanya'daki toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Destek sağlamaya devam etmeye hazır olmamız son derece önemli çünkü Ukrayna, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da görmediğimiz bir vahşetle karşı karşıya " dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan AB tepkisi: Rum tarafına teslim oldu KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan AB tepkisi: Rum tarafına teslim oldu

NATO müttefikleri, Kremlin'in güçlerini geride tutmak için savaşırken, Kiev'e giderek daha ağır ve daha uzun menzilli silahlar da dahil olmak üzere milyarlarca dolarlık silah akıttı.

İttifak, Madrid'deki zirvede, Ukrayna'nın uzun vadede daha modern Batı silahlarına geçmesine yardımcı olmak için güvenli iletişim ekipmanı, insansız hava araçlarına karşı sistemler ve eğitimi içerecek ek bir ortak paket üzerinde anlaşmaya hazırlanıyor.

NATO liderlerine hitap edecek olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky , "Rus terörist saldırılarını önlemek için Ukrayna için güçlü bir füze savunma sisteminin önemini" vurgulamak için hazırlık sırasında Stoltenberg ile konuştuğunu tweetledi.

Bu çağrı, Ukrayna'nın merkezindeki Kremenchuk kentindeki bir alışveriş merkezine Rus füze saldırısının ardından geldi ve Kiev'in Batılı destekçilerinden öfkeli kınama aldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali NATO'yu sarstı ve Avrupa'daki güvenlik durumunu yeniden şekillendirdi.

Stoltenberg, ABD liderliğindeki askeri ittifakın, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana savunma ve caydırıcılığın en büyük revizyonunu ortaya çıkaracağını söyledi.

Bu haberde kaynak ANews'tir. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.