Popüler dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, kullanıcı kitlesini korumak için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya.

Netflix, Nisan ve Temmuz ayları arasında yaşanan hızlı kaybedişle birlikte neredeyse 1 milyon abone kaybetti.

Ancak bu bir milyonluk kayıp, popüler yayın platformu Netflix'in korktuğu kadar çok değildi.

Firmanın CEO'su Reed Hastings, Aboneliklerin daha fazla kaymasını neyin engellediği sorusuna, "Tek bir şey olsaydı, 'Stranger Things' diyebilirdik" açıklamasında bulundu.

Popüler dizinin yayınlanan son sezonu seyirciler tarafından çok beğenilmişti. Yeni sezonu olağanüstü bir başarı olan dizi Netflix'in daha fazla kullanıcı kaybetmesine engel olmuş olabilir.

Fiyat artışları zarar gördü

Şirket, Nisan ayında 2011'den bu yana ilk abone kaybını bildirdi, ardından yüzlerce işten çıkarma ve hisse fiyatında keskin bir düşüş geldi.

Rakipler onun hakimiyetine meydan okurken, fiyat artışları zarar gördü. 

Salı günü bildirilen abone kayıpları, şirketin tarihindeki en büyük kayıplardı ve ABD ve Kanada, çeyrekte en fazla iptal sayısına ev sahipliği yaptı ve onu Avrupa izledi.

Intel, yeni yapay zeka çipini tanıttı Intel, yeni yapay zeka çipini tanıttı

Ampere Analysis'in yönetici direktörü Guy Bisson, Netflix'in pazardaki kontrolünün gevşemeye başlamasının "kaçınılmaz" olduğunu belirterek, "Lider olduğunuzda, özellikle büyük miktarda rekabet başladığında, Netflix'in son birkaç yılda gördüğü gibi, gidilecek tek bir yön var" dedi.

Bu, dünyanın dört bir yanındaki insanların eğlenceyi tüketme biçiminde devrim yarattığı için yıllarca durdurulamaz bir büyümenin keyfini çıkaran Netflix için büyük bir değişiklik.

Pandemi süresince evde sıkışıp kalan insanların eğlencesi olan Netflix, pandeminin ardından hayatın normale dönmesiyle yeni üyeler çekmekte ve özellikle yaşam maliyeti krizi kemer sıkmaya yol açtığından mevcut üyelerin sadakatini sürdürmekte zorlanıyor.

Şirket ayrıca Apple TV, HBO Max, Amazon Prime ve Disney+ gibi firmalarla kıyasıya rekabetle karşı karşıya. Netflix bir zamanlar yıkıcıydı ve Blockbuster gibi video kiralama mağazalarını gereksiz hale getirdi. Ancak bozucu, hızla bozulan haline geliyor.

Netflix'in hizmetini daha pahalı hale getirme hamlesi de bazı müşterilerin geri çekilmesine neden oldu.