Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili olarak yaptığı son açıklamada sosyal devlet duyarlılığı işe başlayacaklarını ifade etmişti.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK’TA TOPLANIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde asgari ücret komisyonun Aralık ayında toplanacağı bilgisini vererek “ Tüm emekçilerin enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum Faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zam oranlarıyla ilgili çalışmalar Aralık ayında yapılacak toplantı ile birlikte şekillenecek. Geçtiğimiz yıl ara dönem zammı ile birlikte asgari ücrete toplamda %80 zam yapılarak 5.500 TL’ye çıkarılmıştı.

Enflasyon ve diğer ekonomik veriler dikkate alındığında asgari ücrete yüzde 50 ve üzerinde zam yapılacağı konuşulanlar arasında yer alıyor. Asgari Ücret Tespit komisyonunun çalışmaları tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıklayacak. İşte Asgari ücrete yüzde 40 ila yüzde 50 arasında zam yapıldığı takdirde oluşacak tablo;

%41 zam yapılması durumunda 7.755 TL olacak.
%42 zam yapılması durumunda 7.810 TL olacak.
%43 zam yapılması durumunda 7.865 TL olacak.
%44 zam yapılması durumunda 7.920 TL olacak.
%45 zam yapılması durumunda 7.975 TL olacak.
%46 zam yapılması durumunda 8.030 TL olacak.
%47 zam yapılması durumunda 8.085 TL olacak.
%48 zam yapılması durumunda 8.140 TL olacak.
%49 zam yapılması durumunda 8.195 TL olacak.
%50 zam yapılması durumunda 8.250 TL olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda asgari ücretle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. "Geçtiğimiz yıl sonuna doğru döviz kuru üzerinden ekonomimize kurulan tuzağı aldığımız tedbirlerle bozmuştuk. Yükselen enflasyon sebebi ile özellikle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Ocak ve temmuz iyileştirilmeleriyle bu konuda mesafe kat ettik. Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Bütçemizde gelecek yıl için de bu fedakarlığı sağlayacak kaynağı ayırdık." dedi. (Habertürk)