Eğitim sendikaları, 19 Kasım’da düzenlenecek Kariyer Basamakları Sınavı öncesi Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenledi.

TRABZON: SARAYIN KAPIKULU DEĞİL HALKIN ÖĞRETMENLERİYİZ

Trabzon'da sabah 11.00'de Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda düzenlenen eyleme ilde örgütlü olan Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TEÇ-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası ve Hürriyetçi Eğitim Sendikası üyesi 400'ün üzerinde öğretmen katıldı. Ortak yapılan basın açıklamasında Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Bülent Mumcu, yasanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Biz sarayın kapıkulu değil halkın öğretmenleriyiz. Bugün eğitim emekçisinin, haksızlıklar karşısında susmayacağını, baskılara boyun eğmeyeceğini, mesleğinin onuruna, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağını gösterme günüdür" derken Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü ise kanuna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek "Eğitim emekçilerinin ihtiyacı kariyer değil, insanca yaşayacak ücret, sağlıklı çalışma koşulları ve güvenli gelecektir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir" sözlerini kullandı.

Son olarak söz alan Hürriyetçi Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Nuri Derman da öğretmenlerin ayrıştırılamayacağını ifade ederek "Veliler 'benim çocuğum uzmandan eğitim alacak' diye gelebilecek. Bu öğretmenlik mesleğinin onuruna yakışmaz" diye konuştu.
Basın açıklaması sırasında öğretmenler, "Hükümet yasanı al başına çal", "Susma haykır, sınava hayır", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Basın açıklamalarının ardından Eğitim-İş üyesi Müzik Öğretmeni Deniz Çeliktaş öğretmenlerle birlikte koro şeklinde yasaya karşı türkü söyledi. Ardından Eğitim-İş üyesi Müzik Öğretmeni Bülen İsak da gitar eşliğinde Karadeniz müziği dinletisi verdi. Eylem kemençe eşliğinde kurulan horon halkasıyla sona erdi.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan'da tatil edildi

(Haber ve görsel Duvar internet sitesinden alınmıştır.)