MEB'in kararı ile hayat geçirilen "Uzman öğretmen" uygulamasına öğretmenler isyan etti.

Alınan karara öğretmenlerden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. MEB tarafından verilen dersler ve sonrasında girilmesi gereken sınav, eleştiri yağmuruna tutuldu. Öğretmenler, uzmanlık kriterlerinin sınavla ölçülmesine şiddetle karşı çıkıyor. 

Günlerdir sosyal medyadan seslerini duyurmak isteyen öğretmenler, sınavın iptal olmasını ve başka türlü bir yol izlenmesini istiyor. 

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Hem yazar hem de öğretmen olan Ali Lidar, konuya ilişkin kendi yorumunu ve öğretmenlerin genel düşüncesini Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Lidar;

"25 yıllık öğretmenim. Uzman kabul edilebilmem için 100 soruluk bir test sınavına girip 70 almam gerekecekmiş. Diyelim ki sınava girmedim ya da 70 alamadım, o zaman 25 yıldır yaptığım mesleğin uzmanı sayılmayacak mıyım? Yalan yanlış öğretmenlik mi yaptım ben bugüne kadar? dedi.

Uzman Öğretmenlik Nedir?

Son çıkan kanuna göre uzman öğretmenlik uygulaması getirildi. Uzman öğretmenlik, Öğretmen Meslek Kanunu ile birlikte gündeme geldi. Bu kanun kapsamında görev süresinde 10 yılı dolduran öğretmenlere uzman öğretmen olma şansı veriliyor. Uzman öğretmen olma şartını sağlayan öğretmenlere sınav uygulanacaktır. Sınavda başarı sağlayan uzman öğretmen adaylarının kadro dereceleri ve maaşları artacaktır.

Yüksek lisans yapan öğretmenlerin ise uzman öğretmen olabilmesi için sınava girme şartı aranmayacaktır.