Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş mağlubiyetinin ardından iddialı şampiyonluk açıklamaları yaptı.

Göztepe'nin Papi'sinden üzen haber! Eski milli futbolcu Mehmet Işıkal hayatını kaybetti Göztepe'nin Papi'sinden üzen haber! Eski milli futbolcu Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Okan Buruk, "İlk defa derbi kaybettik. Beşiktaş 4 kere geldi, 3'ü gol oldu. Hiçbiri planlı organizasyon değildi. F.Bahçe'yi 3-0 yendik, avantaj bizde. Üzerinde baskı olacak takım biz değiliz. Ben çok rahatım. Taraftarımız merak etmesin, bu senenin şampiyonu Galatasaray" dedi.

Okan Buruk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "İlk defa derbi kaybettik. Taraftarımız merak etmesin, bu sezon şampiyonuz 53-58 arası 3-4 tane şans verdik. İki orta saha oyuncumu yanıma çağırmıştım. Berkan ve Midtsjö'yü alacakken bireysel hatadan gol yedik. Sonra ofansif hamlelerimiz oldu. Buradan sonuç alabilirdik. Giren hücum oyuncuları bizi daha diri tuttu. Final paslarını daha iyi yapsak 2-2 olabilirdi. O şanslar bize geldi. Devamında yediğimiz bir gol, 3-1'lik bir mağlubiyet. Üzgünüz. Niye üzülüyoruz? Kaybettiğimiz için. İkincisi istediğimiz oyunu sergileyemediğimiz için. İstek ve arzu var ama bu tür maçlarda kırılma anları oluyor. İlk golden sonra kırıldık. İkinci yarıda bir yerden sonra kırıldık."

Ligde lider olduklarını belirten Buruk sözlerine devam ederek, "Başımız dik. Şu an ligde lideriz. Maçtan önce de söyledim. Bugün belki sezon başında bu haftaya, 5 maç kala 3 puan önde gireceksiniz deseler tabii ki kabul ederdik, isterdik, hayal ederdik. Avantajımız vardı, daha yüksek puanlıydı. Bunu sürdüremedik ama 3 puan öndeyiz. Oyuncuların, benim, takımımızın, camianın kafası dik olacak ve bir sonraki maça hazır olacaktır." dedi.