Ücretli öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sesleniyor Ücretli öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sesleniyor

Atama bekleyen öğretmen sorunu hız kesmeden devam ediyor. KPSS sınavından yüksek puan alan öğretmen, atama yetersizliği nedeniyle mesleğini icra edemiyor. Uzun süredir bu sorun devam ediyor ve konuya ilişkin ne hükümet kanadından ne de muhalefet kanadından ses gelmedi. 

İlgili bölümlerden mezun olan öğretmenler KPSS sınavında atanmak için yeterli puanı almasına rağmen okullarına kavuşamıyor.  Her yıl gerekli sayıda atama yapılmaması MEB’in öğretmen alım sistemi sorunun en büyük nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Yıllarca okullarda dirsek çürütüp eğitimini alan öğretmenler artık öğrencilerine kavuşacağı günü hayal ediyor. En güzel yıllarını KPSS sınavına çalışarak geçiren milyonlarca genç eğitimci hayallerini kurduğu mesleği yapmak istiyor. 

Yaşadığı mağduriyeti İşçi Haber'e anlatan bir okul öncesi öğretmeni şöyle tepki gösterdi;

 ''İyi günler, Bakan Özer her platformda okul öncesinin öneminden ve yaptığı 6004 anaokulundan bahsediyordu. Her bir anaokulunun 5 derslikte olduğunu söylüyordu. Totalde 30 bin ana sınıfı oluşturulmuş sözde. Bugün öğretmen atamalarındaki kontenjanda ise okul öncesine sadece 3.269 kontenjan ayrılmış. Akıllarda tek bir soru var 6004 anaokulu nerede? Bizler 6-7 aydır bekliyorduk okul öncesinde yüksek alım olacak diye 10 bin sıralamadaki öğretmenimiz bile heyecanla bekliyordu. 6004 Anaokulu NEREDE?