İstanbul Halkalı'daki bir ortaokulun öğrencisi olan 12 yaşındaki Samet Gül hayatını kaybetti.

12 yaşındaki Samet Gül'ün ölümünden 14 yaşındakii başka bir çocuk sorumlu tutuldu. M.N.O adlı 14 yaşındaki çocuğun gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı öğrenildi.

Korkunç olay, geçen pazartesi Küçükçekmece Halkalı'daki ortaokulda meydana geldi. İddialara göre, öğle tatili için bahçeye çıkan ortaokul 2. sınıf öğrencisi Samet Gül (12), birden fenalaşarak bayıldı. Gül'ü gören diğer öğrenciler ile öğretmenler bahçede ilk müdahaleyi yapıp, sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 12 yaşındaki Gül'ü ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırdı. Ancak çocuk yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

53 ilde Narkoçelik-9 operasyonları: 434 şüpheli yakalandı 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonları: 434 şüpheli yakalandı

Olayın ardından Samet Gül'ün annesi Sevdet Gül, oğlunun ölümüne ilişkin iddialarda bulundu. Anne Gül, oğlunun ölümünde ihmal bulunduğunu hatta olaydan önce bir grupla kavga ettiğini belirtti. Bu iddialarla anne, polise gidip şikayetçi oldu. Sevdet Gül'ün şikayeti üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Yapılan çalışmalarda Samet Gül'ün olaydan 15 dakika önce 8. Sınıf öğrencisi M.N.O. ile kavga ettikleri ortaya çıktı. İnceleme yapan ekipler, M.N.O.'nun Samet Gül'e vurduğunu belirledi. Gözaltına alınan M.N.O., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.N.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Oğluma Okulda Bir Şeyler Yapmışlar"

Anne Sevdet Gül, "Ben evdeydim aradılar koşarak okula gittim, ambulansla birlikte okulda olduk. İki merdiven aşağı indim baktım çocuğum yerde uzanmış. Başında kalabalık vardı, hocalar öğrenciler bırakmadılar. Tek gördüğüm kalp mesajı yapıyorlar. 'Yarrabbim inşallah Sametim değildir' dedim. Hırkasından tanıdım, yüzünü az bir şey gördüm boynu büküktü. Allah kimseye göstermesin acısı çok büyük. Ben hastanede öldüğünü öğrendim. Sonra arkadaşları çocuğun biri boğazını sıktı, dövdü. Bir şeyler yapmışlar okulda ama kimse bana bir şey anlatmıyor. Ben araştırılsın istiyorum. Devlet büyüklerime sığınıyorum, ne olur kim yapmışlarsa bulunsun, bu şekilde üstü örtülmesin. Tek oğlum vardı." dedi.

Çocuğun kavgadan önce sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Gül'ün cenazesi dün kılınan cenaze namazının ardından Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.