Meteorolojinin uyarısı sonrası yurt genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birçok ilde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle pazartesi günü başlayacak okullar, eğitime ara vermek zorunda kaldı. Kar yağışı şiddetini artırdıkça tatil kararı alan şehirlerin sayısı artıyor. İşte eğitime ara verilen şehirlerimiz:

İstanbul

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte etkili olan kar yağışı sonrası okulların 1 gün tatil edildiğini açıklayarak eğitime ara verildiği duyurusunu yaptı.

Ankara

Ankara Valiliği, hava şartlarındaki olumsuzluk nedeniyle kentte eğitime 1 gün ara verildiği bilgisini duyurdu.

Bitlis

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının kentte etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Korkmaz, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, kent merkezi, Güroymak ve Hizan ilçelerinde eğitim öğretim yapılmayacağını aktardı.

Mutki Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların kapalı olacağı duyuruldu.

Şanlıurfa ve Diyarbakır

Şanlıurfa`da 1, Diyarbakır`ın Dicle ilçesinde 1, Çüngüş ilçesinde ise 2 gün okullarda eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi.

Muş

Muş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime 2 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Bingöl

Bingöl’de devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 06-07.02.2023 Pazartesi ve Salı günleri eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır” denildi.

Gaziantep

Gaziantep`te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep`teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" açıklamasını yaptı.

Adıyaman

Adıyaman`da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi.

Sivas

Sivas`ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Malatya

Malatya`da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Hakkari

Hakkari`de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş`ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Elbistan ve Çağlayancerit ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli

ÖSYM açıkladı: MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı ÖSYM açıkladı: MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı

Tunceli`de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda yarın eğitime ara verildi.

Çanakkale

Çanakkale`de etkili olan kar yağışı sebebiyle il genelinde yarın taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca, aynı gün il genelinde, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacak.

Batman ve Siirt

Batman Sason`da kar nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Siirt Şirvan ilçesinin köylerinde kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi

Muğla

Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartlarının etkisini sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yoğun kar ve buzlanma tehlikesine karşı 6 Şubat Pazartesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

Bayburt

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yarın eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Karaman

Karaman Valiliği`nce il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 1 gün süreyle tatil edildiği ifade edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacak.