Yusuf Yazıcı, Türkiye'ye dönüyor! Bu kez İstanbul'da Yusuf Yazıcı, Türkiye'ye dönüyor! Bu kez İstanbul'da

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar C Ligi maçları öncesi basın toplantısında gündemdeki önemli soruları cevapladı.

Alman teknik adamın Milli Takım için kurduğu kadro Fenerbahçe taraftarları tarafından büyük bir tepki almıştı. Mert Hakan, İrfan Can ve Emre Mor gibi isimlerin kadroda olmamasına ilişkin Stefan Kuntz şu ifadelere yer verdi:

Herkese, bir sorunuz varsa kapım size açık dedim. Ancak bunun ne şekilde yapıldığı konusunda mutabakat yapmamız gerekiyor. Saygıyı yitirmeden iletişim kurmanın yolunu bulmamız lazım. İthamlar beni çok mutlu etmedi. Bizim antrenör ekibimizin içerisinde üst düzey takımları çalıştırmış iki kişi var. Kamoyuna yansıtılan bazı şeyler doğru değil. Elimizde istatistikler var. Orta sahada çok fazla oyuncum var. Orkun, Konferans Ligi'nde finalde oynadı. Hakan var, Salih var, Dorukhan var. Emre Mor'la iletişim halindeyim ve ona milli takım kapısını açık tutmak istiyorum. İrfan Can için de aynısı geçerli. Genç oyuncular üstünden bunu ifade etmek istemiyorum. Bir sorunuz varsa bize gelin. Münakaşa olmasındansa, bu şekilde daha iyi iletişim kuracağız. Benim için önemli olan tek kriter performans. Hangi oyuncular bizim anlayışımıza uyuyor buna bakıyoruz. Büyük takım, küçük takım ya da Avrupa takımları benim için fark etmiyor. Önemli olan oyuncuların anlayışımıza uymasıdır. Tercihleri bu doğrultuda yapıyoruz.

Salih, Orkun, Hakan ve Dorukhan... Şu anda bu 4 oyuncuya baktığımızda bir tık üstte olduğunu düşünüyorum. Ancak Mert Hakan Yandaş için de kapımız açık. Belli bir istikrarı olduğunu kabul ediyorum. Arada çok küçük farklar oluyor ve bunlara bakarak karar veriyoruz.